Breda Blauwe Kei 18-05-2014

Zo vandaag koers op mijn thuisrondje.
Zestig keer rond op een deels zwaarlopend asfaltparkoers.

Nadat ik eens in een eerdere editie als laatste vertrok en me dit zeer slecht bevallen was, nu redelijk van voren gestart. Na wat eerste schermutselingen reed een trio weg met John de Leeuw, Erik Meerkerk en Bennie van den Heuvel. Daarachter vormde zich een vijfkoppig jachtgroepje met o.a. Johan Pemen, Robert van den Braken en Maikel Roks. Nog net voordat de vijf de aansluiting wisten te maken was ik in mijn eentje naar de 5 toegereden. Maar nadat de eerste 2 groepjes dan toch samenliepen, stokte de samenwerking en werden we achterhaald en kon het spel opnieuw beginnen.

Met nog circa 45 ronden te gaan reden 2 man weg; Roks en Cornelis Bakker.
Bakker lid van PRC Delta die met 4-5 man aan het vertrek stonden wist zich gedekt door zijn ploegmaten. Zo doen die mannen dat altijd. Actie was vereist, dus een ronde of wat verder in mijn eentje de sprong naar de twee gemaakt. Met drieen op pad voor een lange onderneming. De voorsprong liep gestaag op tot een seconde of 22, waarna zich achter ons een groepje vormde van 3 man met Meerkerk, Pemen en Ruud Havermans. Vanaf dan ontspon zich een leuk duel tussen 2 trio’s. Gaandeweg verloren wij wat voorsprong op de drie achter ons, elke ronde zowat een seconde. Maar het duurde echt lang voordat de 3 aan wisten te sluiten. Aan de ene kant was het feit dat zij aansloten een domper, want een zekere podiumplaats verdween daardoor. Anderzijds met nog een twintigtal ronden te gaan was hun versterking wel welkom. Het draait dan toch een stukje makkelijker.

De voorsprong op de mannen achter ons was ruim en nadat we nog een ronde of 10 op tempo hadden gereden, begon het gepoker met nog 10 ronden te gaan. Roks voerde het tempo een paar keer behoorlijk op en Havermans probeerde telkens maar weer weg te komen. Alle pogingen werden echter gecounterd. En zo gingen we de laatste ronde in. Na nog een laatste en gecounterde poging van Havermans trok Meerkerk zich op gang en sloeg een gaatje. Op dat moment kraakte ik. Pemen en Havermans waren toen al afgehaakt en aansluiten bij Roks en Bakker lukte me niet meer. Meerkerk wist zijn voorsprong te behouden en won voor Bakker en Roks (bij wie de ketting nog oversloeg in de sprint). Voor mij restte weer een 4e plek, de tweede in dit weekend en de derde dit seizoen.  

Ach, 4e, op waarde geklopt en met nog een leidersprijs (zak boodschappen van AH) op zak, je zou voor minder ontevreden zijn.