Breda – Moleneind 17-03-2013  

De laatste trainingswedstrijd van dit seizoen. Al met al zijn het er maar weinig geworden, vanwege de nodige sneeuw- en ijsweekenden moest zo’n beetje de helft worden afgelast. Vandaag in ieder geval goed weer, zelfs zo dat mijn mouwstukken halverwege omlaag moesten omdat het voor mij in ieder geval toch vrij warm werd. Daar waar ik het vorige week nog van begin tot eind maar niet warm kreeg.

Met een groep van een man of 70 aan het vertrek werd er meteen hard vertrokken. Ondanks dat ik (weer) van achteren was vertrokken, nu al meteen naar voren gereden. Meespringen met de snel ontstane kopgroep was er echter niet bij. Nog behoorlijk zere benen van een zwaar rondje TUF op de zaterdagmorgen. De kopgroep die ontstond leek een blauwdruk van de kopgroepen die de afgelopen 3 weken op Moleneind wegreden met links en rechts een andere pion, maar met John de Leeuw, Raphael Gabriels, Maikel Roks, Philip dela Montagne en Niky Deijkers zaten vandaag weer degenen in de kopgroep die blijkbaar al de goede benen hebben gevonden.

De vijf vooraan reden zodanig hard door, waardoor het peloton iets na halfkoers op een rondje achterstand werd getrakteerd. Vanaf dan heb ik me maar direct achter de vijf koplopers geposteerd om vanaf dan de rest van de koers op mijn gemak mee te rijden, terwijl die 5 zich bleven afbeulen en waarbij met name Deijkers het zwaar had. Nadat het peloton op 5 ronden voor het eind af was gesprint konden de vijf weer met het selecte gezelschap verder, waarna de overwinning in een lange sprint opnieuw naar de Leeuw ging.  

1209300027.JPG

Alle gemaakte foto’s zijn te zien via de link: Klik hier