Breda Ė afwachting Baronie Breda Classic 06-09-2009 (klik op de foto voor een grotere afbeelding)

Als afwachtingwedstrijd van de 1e Baronie Breda Classic werd de BWF-wedstrijd vandaag om het NAC-stadion verreden. De harde wind maakte het geen gemakkelijke opgave. De eerste ontsnappers waren o.a. Martijn Alberts en Rik Nederlof.. Met drieŽn reden ze enige tijd voor de groep totdat eerst Ruud Havermans en Raphael GabriŽls de aansluiting maakten en niet lang daarna de rest. Daarna was het de beurt aan Havermans die alleen de aanval zocht. Achter hem ontstond een achtervolgend groepje van 3 met opnieuw GabriŽls, Nederlof en Tonny Akkermans. In het peloton werd volop gemopperd omdat niemand echt door wilde rijden. Toch liep de achterstand op de 3 niet hoog op en leek overbrugbaar. Havermans was toen al wel een serieus eindje weg. Op een gegeven moment viel het peloton helemaal stil en reden de 3 verder weg. Reden voor Havermans om zijn solo te staken en op de 3 te wachten. Door het wachten en een tempoversnelling in het peloton kwam dat peloton ineens weer een stuk dichterbij. Doch toen de 4 koplopers hun ritme gevonden hadden reden zij weer verder weg. In het peloton waren er wel wat schermutselingen; o.a. Adrie Kools probeerde in zijn eentje het gat te overbruggen. Het duurde tot een ronde of 5 voor het einde toen 2 man wegreden; Michel Rommers en Roger Oomen. Terwijl ik kop van het peloton reed op het fietspad voor het stadion langs zag ik ineens dat ik wat voorsprong had en trok toen maar door om een kleine ronde later bij de 2 aan te sluiten. Bij het luiden van de bel kwamen er nog 2 aansluiten; Gijs Nederlof en Rini van Zundert. Vooraan had Havermans toen alweer het hazenpad gekozen om solo de overwinning op te eisen. De 3 voormalige medekoplopers leken stil te staan want wij naderden zeer snel. Toch hielden zijn voldoende voorsprong over om te sprinten voor de 2 resterende podiumplekken. Nederlof ging hierbij Akkermans en Gabriels vooraf. Daarachter werd van Zundert 5e, voor Rommers, ik, Oomen en Nederlof.

Nadat gisteren de ronde van Dordrecht door het (veel te) hoge tempo op een mislukking was uitgelopen, viel er vandaag in ieder geval een bevredigend resultaat te noteren.

Alle gemaakte fotoís zijn te zien via de link: http://picasaweb.google.nl/Jeroen.Rov/BBC#

Terwijl wij met onze wedstrijd bezig waren reden op de parkeerplaats de kinderen, onder wie neefje Thomas, de dikkenbandenrace.

Bij de verloting nadien won hij zowaar een heuse Giant mountainbike. (daarom ook wat fotoís op deze site)