Ammerzoden 20-05-2013  

Op de dag dat normaal de Districtskampioenschappen op mijn programma staan, koos ik vandaag voor het BWF-criterium in Ammerzoden. De Districtskampioenschappen waren er wel maar om nu om 11.00 uur te moeten starten in het Oost-Brabantse Mill zag ik niet zitten en in het vlakbij Breda gelegen Wernhout mocht ik niet starten. Dus op naar Ammerzoden, net gelegen boven Den Bosch en voor mij verrassend in de provincie Gelderland. Waar in de ochtend nog de motregen naar beneden kwam, werd het in Breda gelukkig tijdig droog en daarom afgereisd naar Ammerzoden. Ook daar was het droog en dat bleef zo zodat wij onze hele wedstrijd onder droge omstandigheden konden verrijden. In de ochtend had de organisatie overigens nog de handen vol gehad aan een geintje wat elk jaar wel een keer ergens in den lande wordt uitgehaald. Er was weer een lollige geweest die op het parkoers punaises had gestrooid. Wat wel heel mooi was, was dat door de gemeente een veegwagen werd ingezet om het parkoers alsnog te reinigen.

Het rondje kwam aardig overeen met dat van afgelopen zaterdag in Oude Tonge. Nagenoeg de zelfde lengte, nagenoeg het zelfde aantal bochten, nagenoeg het zelfde weer en nagenoeg het zelfde aantal deelnemers.  Meteen al in het begin reed een trio weg; Twan Kops, Corne Verhoeks en de gisteren onfortuinlijke Johan Pemen. Zij namen snel afstand en achter hen ontstond een groepje van 7 man met daarin John Haast. Die zeven reden een hele tijd lang met een niet al te grote voorsprong voor ons uit, maar op een of andere manier kwamen we er niet bij. Zelf kon ik op dat moment ook niet echt meehelpen omdat mijn rug me aardig parten speelde. Toen die zeven dan toch uit het zicht waren, werd mijn groepje een vogel voor de kat. De 3 dubbelden ons en ik ging als eerste man in hun wiel zitten. Wat afgelopen zaterdag wel mocht in Oude Tonge, mocht vandaag niet. Wij mochten niet langer aansluiten bij de kopgroep om wedstrijdvervalsing te voorkomen en moesten minimaal 100 meter achter de kopgroep gaan hangen. Zo gezegd, zo gedaan. Op 5 ronden voor het einde was het voor mijn groepje afsprinten en kwam er mij net voor de streep nog eentje voorbij, ik 12e dus. In de sprint die volgende bij de kopgroep toonde Verhoeks zich nipt de snelste in een duel met Kops. Pemen werd 3e.

Al met al toch 3 koersen kunnen rijden in dit Pinksterweekend, daar waar het eerst naar uitzag dat misschien wel alle dagen (voor mij in ieder geval) in het water zouden kunnen vallen. Nu maar afwachten of het rendeert richting de volgende koersen.

 

De paar gemaakte foto’s - fotograaf staakte ;-) - zijn te zien via de link: Klik hier