Ronde van Alphen aan den Rijn 14-09-2014

Vandaag weer de stoute schoenen aangetrokken om na mijn valpartij weer te proberen een koers te rijden.
Hechtingen in de kin werden eerder deze week verwijderd.
En knie en pols speelden veel minder op, weliswaar nog geen 100%, maar voldoende om het erop te wagen.

Dus afgereisd naar Alphen aan den Rijn, waar de wielerronde ook weer nieuw leven was ingeblazen (alweer de zoveelste dit jaar, opvallend).
Snel rondje, mooie bochtjes, stuk of 7, grotendeels asfalt, maar niet al te breed en opvallende veel publiek.

Op de 3e rij startende, werd het startschot gegeven en alles werd meteen op een lint getrokken. Ik had het die eerste rondes wel moeilijk en vele anderen met mij.
De hoge snelheid in de finishstraat nekte me enigszins. Al heel snel scheidde zich een groep van in totaal 27 man af. Daarbij o.a. Brian Burggraaf, Jan Muis, Pieter Mies , Chris Maas, Patrick de Smit en Axel Hermans. Ik kwam daar weer achter met een groep van een goede tien man met o.a. Henk Ceelen en Teo Muis.

Terwijl Teo Muis de handdoek gooide konden wij een fiks aantal ronden later weer aansluiten bij een groot deel van de oorspronkelijke kopgroep.
Doordat in die oorspronkelijke kopgroep opnieuw 7 man waren weggereden, viel het tempo weg, zodat wij de aansluiting weer konden maken met de 20 resterenden.

Zelf zat ik op dat moment achteraan in de groep en ben daar blijven zitten.
De macht om mee te doen had ik toch niet, uitrijden was het doel.
De finale sprint in mijn groep, gewonnen door Burggraaf, ging derhalve aan mijn voorbij en zo werd ik 37e in de uitslag.
Tevreden mee, van knie en pols nauwelijks hinder ondervonden, en me daarnaast ook realiserende dat ongeveer de helft van de gestarte renners de finish niet haalden.

Bij de koplopers wist Hermans zich de snelste voor Jan Muis en Roy Andes.