Paardenmarktronde Alblasserdam 23-07-2014

De paardenmarktronde ging deze keer hortend en stotend van start.
Nadat een minuut stilte was gehouden vanwege de Nationale Dag van Rouw en wij daarna een ronde geneutraliseerd hadden gereden, kon de wedstrijd toch niet van start gaan. Dit vanwege een jaarlijks terugkerend ritueel; een of meerdere auto’s van standhouders die daar geparkeerd staan waar toch voor de hele dag een stopverbod geldt. Deze keer stond er een busje zodanig kort voor een bocht geparkeerd dat veilig insturen van de bocht niet mogelijk was. Een delegatie van renners maakte de jury duidelijk dat wij niet van start zouden gaan alvorens het busje van het parkoers af zou zijn. Verschillende ideeen passeerden de revue van ruitje in tikken, in zijn vrij zetten en wegduwen tot het op zijn kant gooien van het busje. Die ideeen werden echter niet opgepakt. Voorgesteld werd allereerst dat wij maar een aantal loze rondjes moesten gaan rijden en dat ondertussen een oplossing zou worden gezocht in de vorm van een takelwagen die dat ding a raison van 400 euro’s dan weg zou halen.
Maar zie daar, terwijl wij al een rondje of 4 gereden hadden wisten er een aantal beweging in het busje te krijgen en kwam ook ineens de eigenaar opdraven en werd het parkoers alsnog vrijgegeven.


Een heel verhaal over een busje.
Mijn verhaal van de dag is nauwelijks het vermelden waard.
Met op zich geen verkeerde benen vertrokken, maar de 180-graden bocht voor de finish werd mijn zwart beest. Ik kwam er werkelijk niet doorheen. Ook niet nadat ik nog een schuchtere poging had gedaan naar voren te rijden om zo beter gepositioneerd aan te kunnen zetten vanuit die bocht, draaide dat op niets uit. En zo werd het voor mij een wedstrijd waarbij ik zowat heel de koers in het laatste wiel zat, af en toe renners passerend die de rol moesten lossen. Ik kon uiteindelijk de koers wel gewoon uitrijden, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Al heb ik wel een goede intervaltraining gedaan, vanwege dat elke keer fors aan moeten zetten.

Degenen die wel voor het echie meededen, zagen iets pas laat in de koers een kopgroep ontstaan van 3 man; Teo Muis, Chris Maas en Harmen Brandwijk. Twee man poogden een paar rondjes later nog aan te sluiten; Pim Achterkamp en Patrick de Smit. Achterkamp slaagde erin om een rondje of 2-3 voor het einde aan te sluiten. De Smit bleef hangen, maar wist nog wel net de andere renners uit het peloton voor te blijven.
Voor Achterkamp werd het verhaal nog mooier, zijn demarrage in de laatste ronde kon niet meer worden beantwoord en hij reed solo naar de overwinning. Maas werd 2, Brandwijk 3e. Muis werd eigenlijk vanwege het aansluiten van Achterkamp het kind van de rekening en werd 4e.