Abbenbroek 04-09-2016

Vorige week in Zuidland nu in het naburige Abbenbroek aan de slag.
Het waaide erg hard. Met circa 1 kilometer door het dorpje heen, bleef er 3 kilometer aan waaierrijden en wringen over. Niet mijn ding. Daardoor in tegenstelling tot gisteren te veel energie verstookt om in de wind te rijden om maar safe te zijn.

De intentie om vooraan te starten was er in ieder geval wel. Zodra de junior-vrouwen over de streep kwamen meteen opgereden, maar een furieuze jury-voorzitter zei dat we nog hadden moeten wachten, want er kwamen nog vrouwen aan. Door het tumult dat toen ontstond, mijn uitgangspositie verspeeld en uiteindelijk helemaal achteraan gestart.

Al meteen reed er een 7-tal weg, die we niet meer terug zagen. Dat was mede te danken aan (of te wijten aan) de mannen van PRC Delta die daar waar ze konden de vaart uit de groep haalden.

Als Cyclingteam Flakkee waren we met bijna 10 man en hadden deze slag gemist. Ongeorganiseerd werd er af en toe flink tempo gemaakt, maar dat leidde nergens toe.

In ronde 4-5 reed ik samen met ploegmaat Emiel van Dijk weg. Ik had echt superbenen, die ik al maandenlang niet meer had gevoeld c.q. gehad en reed mezelf daardoor ook wel een beetje voorbij. Maar goed, aansluiting werd o.a. gemaakt door nog 2 ploegmaats, de broers Roos en Erik Meerkerk. Kat in het bakkie leek het. Maar een ronde later sloten er nog wat mannen aan en kwamen we met circa 15 man te zitten en net tegen het einde van het lange stuk met wind op de kant, kwam ik op het kantje te zitten en waaide er met 3 man alsnog af. Een dure fout, want met in totaal 18 man weg, was de kans op een prijs meteen verkeken.

Met alleen de wind waren we er dan nog niet, met nog 3-4 ronden te gaan, begon het dan ook nog stevig te regenen. Normaal reden voor mij om af te stappen, maar op deze omloop, alles asfalt en geen lastige bochten, was dat nu geen issue.

Al met al had ik hier gewoon in de 2e groep prijs moeten rijden, maar in de wetenschap dat ik dit weekend eindelijk weer eens benen had om echt mee te doen, kijken we positief vooruit naar de resterende weekenden van dit seizoen.